DE PE BLOG

Adolescentii parasesc Facebook – Iata ce ai de facut

Numarul utilizatorilor Facebook creste din ce in ce mai mult, insa, conform statisticilor actualizate anual, numarul adolescentilor si adultilor tineri care petrec timp in aceasta retea sociala este in scadere, acestia preferand retele precum Instagram sau Snapchat. Insa ce inseamna acest lucru pentru tine ca marketer si cum poti capta atentia publicului-tinta mai tanar?

  1. Priveste in perspectiva

Daca vrei sa captezi atentia adolescentilor si pre-adolescentilor, trebuie sa te gandesti si la parintii lor. Poate ca dorinta de a cumpara ceva apare la copii, dar puterea de cumparare este in mana parintilor. Aceasta este o strategie buna cu care poti incepe.

  1. Testeaza alte platforme

Ia in considerare includerea Instagram si Snapchat in grupul canalelor de comunicare pe care le folosesti. Dintre toate retelele sociale, Instagram este cea care genereaza cea mai mare implicare a publicului in interactiunea cu brand-urile.

  1. Ai grija cu Snapchat

Tinerilor le place sa foloseasca Snapchat pentru a tine legatura cu alti utilizatori tineri, evitand, in acelasi timp, supravegherea parintilor. Dar asta inseamna ca vor sa vada in acea retea continutul companiei tale financiare sau al agentiei tale de turism? Probabil ca nu.

Intampina utilizatorii cu tipul de continut adecvat modului in care folosesc ei acel canal de comunicare – daca publicul tau tinta este format din adolescenti, atunci gandeste-te serios sa investesti timp in Snapchat.

  1. Mergi inainte cu Facebook

Dintre toate retelele sociale, Facebook ofera cel mai bine structurat sistem de gestionare a activitatii publicitare. Din moment ce ei detin si Instagram, poti folosi aceasta retea drept canal de comunicare cu adolescentii, iar Facebook drept canal de comunicare cu parintii lor. Astfel poti face totul dintr-un singur loc.

  1. Nu te panica!

Gradul de utilizare al acestor retele va varia in timp. Atunci cand va mai aparea o retea sociala, vor aparea si studii care vor anunta ca “s-a dus” Snapchat.

Pana atunci, keep calm, continua implementarea strategiei si fii deschis la experimente. 🙂

 

Daca vrei ca afacerea ta sa fie promovata in mai multe platforme sociale, contacteaza-ne! Suna la 0723 674 310 sau scrie-ne pe mail la adresa contact@auroramedia.ro!

http://servicii-social-media.auroramedia.ro/

 

Sursa: http://www.socialmediatoday.com/marketing/younger-users-are-leaving-facebook-heres-what-do

Te asteptam sa ni te alaturi!

Iti place ceea ce postam? Da-ne un like