DE PE BLOG

Postarile paginilor dispar din News Feed?

Facebook este reteaua cel mai des folosita pentru promovarea afacerilor in Social Media, iar in prezent testeaza o noua caracteristica a News Feed-ului, ce presupune eliminarea postarilor directe ale paginilor din sectiunea principala cu noutati. Acestea vor putea fi vizualizate doar in noua sectiune “Explore Feed”, lucru care poate reprezenta un dezavantaj pentru cei ce gestioneaza activitatea din social media, intrucat va fi mai greu ca niciodată ca paginile să fie vizibile.

Spre deosebire de News Feed, în Explore Feed gasim postarile paginilor pe care inca nu le urmarim, dar care sunt asemanatoare cu cele la care am dat deja “like”. Facebook sustine ca separarea postarilor paginilor care ne plac de postarile prietenilor din lista va crea o modalitate mai usoara pentru oameni de a vedea postarile prietenilor si familiei.

“Explore Feed” – o problema pentru promovarea organica

Daca aceasta schimbare va fi extinsa in randul tuturor utilizatorilor, paginile vor inregistra probabil o scadere semnificativa in ceea ce priveste reach-ul organic. Cu toate acestea, anunturile platite nu vor disparea din News Feed, fapt care va transforma Facebook intr-o retea sociala ‘pay-to-play’ – reach-ul organic al paginilor va tinde catre zero, iar acestea vor fi nevoite sa plateasca pentru a se conecta cu utilizatorii.

Sursa imagine: http://www.socialmediatoday.com/news/facebooks-testing-a-new-option-which-would-remove-page-posts-from-the-main/507920/

Acest nou experiment se desfasoara in Slovacia, Sri Lanka, Serbia, Bolivia, Guatemala si Cambodgia. Daca rezultatele vor fi pozitive în cele sase natiuni de testare, Facebook va cauta sa extinda testul. In orice caz, este inca devreme sa tragem concluzii despre implementarea completa a sistemului.

 

Retelele sociale sunt metoda ideala pentru a-ti promova afacerea, iar noi te putem ajuta sa fii cat mai activ in Social Media. Te asteptam sa ne scrii la adresa contact@auroramedia.ro!

Vezi detalii despre serviciile noastre de Social Media Marketing: http://servicii-social-media.auroramedia.ro/

 

Sursa: http://www.socialmediatoday.com/news/facebooks-testing-a-new-option-which-would-remove-page-posts-from-the-main/507920/

Te asteptam sa ni te alaturi!

Iti place ceea ce postam? Da-ne un like